Σημαντικά Νέα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ - ΜΑΝΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια που υποβαθμίζει την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης στα παιδιά του ελληνικού λαού!




ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Την Παρασκευή 19 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αριδαίας, όπως κάναμε γνωστό με σχετική ανάρτηση, η συνάντηση εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με εκπροσώπους της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, (Δ.Ο.Ε.) .
Έγινε συζήτηση και αναφορά στην τρέχουσα επικαιρότητα αλλά συζητήθηκαν επίσης προβληματισμοί, θέσεις και απόψεις των δασκάλων, των νηπιαγωγών και των ειδικοτήτων.
Ξεκλέψαμε λίγο χρόνο από τον εκπρόσωπο της Δ.Ο.Ε., και Πρόεδρο της Δ.Α.Κ.Ε. Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Μάνο Ανδρουλάκη, ο οποίος και δέχτηκε να μας παραχωρήσει αποκλειστική συνέντευξη στον ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΑΛΜΩΠΙΑΣ.

Ακολουθεί η συνέντευξη;

1.     -Κύριε Μ. Ανδρουλάκη, θέλω να κάνετε μία πρώτη αποτίμηση των εκλογών

-Είμαι περήφανος που οι συνάδελφοι με επέλεξαν για τη θέση αυτή. Έχω πλήρη επίγνωση της ευθύνης που αναλαμβάνω απέναντι στον κλάδο, σε μία χρονική στιγμή που τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και και το συνδικαλιστικό κίνημα δέχονται ανελέητη επίθεση.
Αποτελεί δέσμευση μου η ενότητα της παράταξης και η μάχη για την αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης των μαθητών και των εκπαιδευτικών.


2.     -Από εδώ και πέρα ποιά θα είναι τα πρώτα βήματα της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.;

-Στόχος είναι,
1.Να αναδείξουμε τα προβλήματα των ελλήνων εκπαιδευτικών και να τα κάνουμε γνωστά στην κοινωνία,
2. να προτείνουμε ρεαλιστικές λύσεις για την αντιμετώπιση τους. οι συνάδελφοι έχουν κουραστεί από λόγια και επιζητούν ρεαλιστικές προτάσεις, βασισμένες σε διαχρονικές θέσεις, στάσεις και αξίες.


3.     - Όσον αφορά τα φερόμενα κρούσματα που παρατηρήθηκαν από ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από τους ελεγκτές δημόσιας διοικήσας, ποια είναι η θέση της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.;

-Η τακτική των φημών και διαρροών που σαν στόχο έχουν να δημιουργήσουν ένα κλίμα αναστάτωσης και αποσυντονισμού καλά κρατεί.
Μέχρι και σήμερα δεν έχει επιβεβαιωθεί καμία επίσκεψη σε σχολείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης!



4.      -Στην τελευταία συνάντηση σα με τον Υφυπουργό μείνατε ικανοποιημένοι από τις απαντήσεις που σας έδωσε;

-Στην τελευταία συνάντηση της Δ.Ο.Ε. με τον Υφυπουργό, τέθηκαν μία σειρά ζητημάτων που θα απασχολήσουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και από την επόμενη σχολική χρονιά. Δυστυχώς οι απαντήσεις που δόθηκαν από πλευράς πολιτικής ηγεσίας ήταν γενικόλογες και αόριστες και δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας, ότι η επόμενη σχολική χρονιά θα ξεκινήσει με λιγότερα σχολικά προβλήματα!



5.        -Ποια είναι η θέση σας για τις περικοπές στο διοικητικό προσωπικό και για την κατάργηση των γραφείων, όπως συνέβη πρόσφατα και εδώ στην Αριδαία;

-Με πρόσχημα την εξοικονόμηση πόρων το Υπουργείο Παιδείας, εδώ και 3 χρόνια ακολουθεί μία πολιτική που σα στόχο έχει την εξοικονόμησης πόρων, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που έχει στις τοπικές κοινωνίες.
Είναι άστοχο να στερούνται γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί την πρόσβαση σε υπηρεσίες εκπαίδευσης και να είναι αναγκασμένοι  να μετακινούνται μεγάλες αποστάσεις για να τις έχουν!
           


6.        -Κύριε Μ. Ανδρουλάκη, ποια είναι η θέση της ΔΑΚΕ/ΠΕ  για τη μείωση προσωπικού και σύμπτυξης των σχολικών μονάδων;


-Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια που υποβαθμίζει την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης στα παιδιά του ελληνικού λαού!
Και τα δύο μέτρα κινούνται στην κατεύθυνση αυτή. Θα αγωνιστούμε για την ανατροπή αυτή των πολιτικών συγκρουόμενοι σε όλα τα επίπεδα με αυτούς που θέλουν να τις εφαρμόσουν



7.       -Ποια θέματα ετέθησαν για συζήτηση στις συναντήσεις σήμερα στην Αριδαία;

-Συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα της εκπαίδευσης σε τοπικό επίπεδο, αλλά και σε εθνικό επίπεδο. Οι αγωνίες και οι ανησυχίες του κόσμου και των συναδέλφων που μας μετέφεραν, δείχνουν τη συμπόρευση των αγωνιών και των τρόπων επίλυσης των προβλημάτων.


-Σας ευχαριστώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.