Σημαντικά Νέα

ΝΕΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΛΥΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Επί ποδός βρίσκονται οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες στην Πέλλα μετά την επιβεβαίωση κρούσματος λύσσας σε αλεπού, στην αγροτική περιοχή της Πιπεριάς. Το κρούσμα δεν είναι το πρώτο για την περιοχή της Αλμωπίας το τελευταίο διαστημα!
Μετά το θετικό δείγμα από τον σχετικό έλεγχο που έγινε, η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας αναμένουμε να  εκδόσει σχετική ανακοίνωση καλώντας τους κτηνοτρόφους να προχωρήσουν άμεσα στον αντιλυσσικό εμβολιασμό, για όσους δεν το έχουν ...    
πραγματοποιήσει ως τώρα.  Δεδομένου ότι η Αλμωπία γειτνιάζει με τα Σκόπια  εφίσταται ιδιαίτερη προσοχή μιας και είναι είναι άγνωστο αν η γείτονα λαμβανει μέτρα λκαι σε ποιό βαθμό!

Η Π.Ε. Πέλλα βρίσκεται στην περιοχή υψηλής επικινδυνότητας για την εμφάνιση λύσσας, λόγω γειτνίασης με περιοχές όπου έχουν εντοπιστεί κρούσματα, όπως η Θεσσαλονίκη και το Κιλκίς .

Ας έχουμε υπόψιν μας ότι η περιοχή είναι αγροτική και πολλοί είναι εκείνοι που βγαίνουν στην ύπαιθρο για τις σχετικές αγροτικές εργασίες. Θα πρέπει να έχουν το νου τους ώστε αν συναντήσουν κάποια ύποπτη συμπεριφορά να ενημρώσουν αμέσως τις αρμόδιες υπηρεσίες!
Επίσης στο πλαίσιο των μέτρων για την καταπολέμηση της λύσσας, καλούνται οι ιδιοκτήτες των δεσποζόμενων ζώων να να εμβολιάσουν σκύλους και γάτες κατά της λύσσας. Οι κυνηγοί να εμβολιάσουν τα κυνηγόσκυλά τους και οι κτηνοτρόφοι να εμβολιάσουν και αυτοί τα σκυλιά τους.

ΜΕΤΡΑ  ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ

Στους πολίτες συνιστάται να αποφεύγουν την επαφή με άγρια ζώα ή ζώα που δεν γνωρίζουν και να ειδοποιούν την διεύθυνση κτηνιατρικής σε περίπτωση εντοπισμού νεκρών ζώων ή ζώων που δείχνουν άρρωστα ή συμπεριφέρονται περίεργα. Προτείνεται σε περίπτωση δαγκώματος από άγριο ή οικόσιτο ζώο να γίνεται άμεσα καλό πλύσιμο όλων των πληγών με άφθονο νερό και σαπούνι, κατόπιν να εφαρμόζεται αλκοολούχο ή ιωδιούχο αντισηπτικό και να αναζητείται, το συντομότερο δυνατόν, ιατρική βοήθεια. Για το συμβάν θα πρέπει να ενημερώνεται η οικεία διεύθυνση Υγείας.
Επίσης θα πρέπει να επιστήσουν την προσοχή τους και να αολουθούν τις οδηγίες των κτηνιατρικών υπηρεσιών και του σχετικού έλεγχου κατά την αγορά κυνηγόσκυλων από το εξωτερικό και ιδιαίτερα από τις Βαλκανικές χώρες και την Τουρκία.
Οι πολίτες να μην αφήνουν εκτεθειμένη ζωοτροφή σε εξωτερικούς χώρους και τα απορρίμματα να εναποτίθενται σε κάδους που ασφαλίζονται με κάλυμμα ώστε να αποφεύγεται η συγκέντρωση αδέσποτων ζώων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.