Σημαντικά Νέα

ΣΑΜΑΡΑΣ-ΟΜΠΑΜΑ: Όλα τα θέματα επί τάπητος. ΣΥΖΉΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑΝΑ ΜΜΕ!


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Μεταφέρουμε ολοκληρωμένη την ανταπόκριση των σκοπιανών από τις ΗΠΑ και βγάζουμε λαβράκι! Συζητήθηκαν όλα. Συζητήθηκε μέχρι και η στήριξη της πολιτικής της Τουρκίας!  Ακολουθεί η ανταπόκριση των σκοπιανών απο σχετική διαδυκτιακή πύλη και διαπιστώστε μόνοι σας τι μας ετοιμάζουν:
Συνάντηση Kerry - Σαμαράς ήταν παραγωγική(;)

Στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έχει μόλις τελειώσει τη συνάντηση ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον υπουργό Τζον Κέρι.....     

Η τελευταία ενημέρωση στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά τη συνάντηση του εκπρόσωπου Jen Psaki που είπε ότι λόγω του σύντομου χρονικού διαστήματος δεν έχει καμία πρόσθετη πληροφορία.
- Ο κ.Carrie και ο πρωθυπουργός Σαμαράς είχαν μια παραγωγική συνάντηση στην οποία επισημαίνεται η αντοχή της ελληνοαμερικανικής εταιρικής σχέσης. Ο γραμματέας κ. Carrie αναγνώρισε ότι η Ελλάδα κάνει δύσκολες αλλά αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη της αγοράς ομολόγων και να αρχίσει να αναπτύσσεται οικονομικά.                    Ο γραμματέας κ. Carrie υπογράμμισε την αλληλεγγύη με τον ελληνικό λαό που πραγματοποιούν αυτές τις σημαντικές αλλαγές. Ο Γραμματέας κ. Carrie μίλησε για αμυντική συνεργασία με την Ελλάδα και υπογράμμισε τη σημασία να έχουν οι ΗΠΑ μια ισχυρή σύμμαχος του ΝΑΤΟ σε αυτή τη σημαντική περιοχή(;). Επίσης, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης στην ευρύτερη περιοχή, δήλωσε ο ανταποκριτής κ.Psaki.
Στη συνάντηση, στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ μεταξύ κ. Σαμαρά με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να παραστεί και η υπουργός Οικονομικών Cejku Lu (όπως και συνέβει!).
Ο κ.Σαμαράς συνέχισε τις προσπάθειες για να αφήσει την εντύπωση, στα ελληνικά ΜΜΕ που παρακολουθούν την επίσκεψη, ότι το ζήτημα της ονομασίας θα πρέπει να αναβαθμιστεί σε υψηλότερο επίπεδο συζητήσεων δηλ. στο Λευκό Οίκο, και όχι στη συνάντηση που είχε ο κ. Σαμαράς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Αυτό, παρά την ανακοίνωση του αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή»,  ότι είναι ένας από τους στόχους της επίσκεψης στην Ουάσιγκτον του κ. Σαμαρά αναμένεται να  το συζητήσει η Ελλάδα κατά τη διάρκεια της προεδρίας της ΕΕ, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014. Ο κ.Μπάιντεν στα σχόλια που αναφέρει η «Καθημερινή» δεν αναφέρει το όνομα "Μακεδονία". Ωστόσο σημειώνεται ότι η ελληνική προεδρία της ΕΕ αναφέρεται σε μια σειρά από ερωτήματα όπως διαφωνία ονόματος της ΦΥΡΟΜ και στην Ευρω-Ατλαντική οικονομική ένωση.  Στη συνέχεια η συζήτηση επεκτάθηκε, για την πρόοδος της Αλβανίας για την ένταξη στην Ε.Ε. και στη διαμάχη με την Ελλάδα για τα θαλάσσια σύνορα. Επίσης έγινε συζήτηση για την ολοκλήρωσης της οικονομικής ζώνης της Σερβίας και του Κοσσυφοπεδίου και φυσικά στηντουρκική διαπραγματεύση για ένταξη στην ΕΕ, καθώς και στις απαιτήσεις των τουρκικών αρχών να συμμετέχουν σε μια πιθανή συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών μεταξύ της ΕΕ και των ΗΠΑ.
Εν τω μεταξύ, ελληνικά ΜΜΕ επιβεβαίωσαν ότι ο μεσολαβητής στις συνομιλίες για τη διαφωνία του ονόματος, Μάθιου Νίμιτς, θα παραστεί στη σύνοδο του κ. Σαμαρά με το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Ban Ki-moon το απόγευμα της Παρασκευής στη Νέα Υόρκη.
Αναμένεται ότι η θα συζητηθεί διαφορά Σκοπίων - Ελλάδας, και η κατάσταση της Κύπρος. Δύο θέματα που οδηγούν στον ΟΗΕ και σε μία κατάσταση στην οποία η Ελλάδα αποφύγει την εντατικοποίηση των συνομιλιών, να είναι ως βασικά θέματα σε αυτή τη συνάντηση. 
ΚΑΘΡΕΦΤΗΣενημερωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.