Σημαντικά Νέα

Π.Ο.Σ.Π.ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ: ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΠΙΑΝΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΡΙΤEΟΙ ΟΣΟΙ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ -vid,foto-

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΑΤΣΙΟΣ: "Η ΦΩΤΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΠΝΙΖΕΙ ΑΚΟΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ|"

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 18:00 στο Πνευματικό Κέντρο Σκύδρας Πέλλας, η εκδήλωση  από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (ΠΟΠΣΜ) με τίτλο: Συμπόσιο Μακεδονικής Παράδοσης & Ιστορίας
Έχουν πραγματοποιηθεί αντίστοιχα Συμπόσια στη Δράμα και στις Σέρρες, ενώ δρομολογείται η πραγματοποίησή τους και στους λοιπούς Νομούς της Μακεδονίας. Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των γηγενών Μακεδόνων για θέματα που αφορούν στη γνήσια Μακεδονική Παράδοση, αλλά και την παρουσίαση του έργου και των δράσεων που προγραμματίζει η ΠΟΠΣΜ.
        Στη διάρκειά της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν εισηγήσεις σχετικές με την Παράδοση, αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούν στη λειτουργία των Πολιτιστικών Συλλόγων στο πλαίσιο τήρησης της Παράδοσης και αναφέρθηκαν τα οφέλη που προκύπτουν από το σεβασμό στην τήρηση της Παράδοσης. 
Ο πρόεδρος της ΠΟΠΣΜ κ. Γεώργιος Τάτσιος παρουσίασε το έργο και τους στόχους της Ομοσπονδίας. Ανέπτυξε ιδιαίτερα το σημαντικό από κάθε πλευρά εγχείρημα για ίδρυση Έδρας Μακεδονικής Παράδοσης & Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και την επιστημονική τεκμηρίωση της Μακεδονικής Παράδοσης ως καίριο τμήμα της Ελληνικής Παράδοσης.
Παρά το πολύ καλό κλίμα υπήρξε κάποια στιγμής μικρής έκτασης ένταση από μία χοροδιδάσκαλο  για το καυτό θέμα αν ορισμένα τραγούδια που ακούγονται είναι όντως παραδοσιακά μακεδονίτικα ή εισαγόμενα Σκοπιανά,  που εξυπηρετούν περίεργες σκοπιμότητες (βλέπε προπαγάνδα Σκοπίων).

 Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ

Τα πράγματα μπήκαν πολύ γρήγορα στη θέση του από ομιλητές που πήραν μέρος στη συζήτηση και ξεκαθάρισαν τα πράματα για να μην υπάρχουν υπόνοιες  και αναπάντητες εκτροπές τοποθετήσεων μίας και είναι μείζον εθνικό ζήτημα!!!
Η συζήτηση άναψε για τα καλά όταν έγινε αναφορά σε ένα γλέντι που διοργανώθηκε πριν από ένα περίπου έτος στην Πτολεμαΐδα (είχαμε αναφερθεί σχετικά με ανάρτηση στον ΚΑΘΡΕΦΤΗπελλας, αλλά και με εκπομπή στη ραδιοφωνική εκπομπή του "ΣΤΟΧΟΥ" για την σκοπιμότητα του) και βέβαια δεν αφέθηκε τίποτα να "πέσει κάτω" όχι μόνο από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας αλλά και από άλλους ομιλητές!
Επίσης τέθηκε από τους ομιλητές με κάθετη αμφισβήτηση, στο κατά πόσο η νεοεμφανιζόμενες "METSKES" (ελληνιστί αρκούδες) ως υποτιθέμενο τοπικό έθιμο της Έδεσσας έχουν βάση και επιβεβαιώθηκαν με τον πιο έντονο τρόπο οι τοποθετήσεις του Προέδρου, ότι είναι ξενόφερτο έθιμο και όχι τοπικό!!! Ουδείς από τους παρευρισκομένους δε βρέθηκε να επιβεβαιώσει ότι οι "METSKES" που εμφανίζονται τελευταία στην Έδεσσα και σε μία εμφάνιση στη Θεσσαλονίκη προ μηνών, ότι είναι τοπικό έθιμο!
   Στο πέρας της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε ανοικτή διαβούλευση και δόθηκε η ευκαιρία για γνωριμία με τη νεοσύστατη Ομοσπονδία (ΠΟΠΣΜ) και διάλογο σε θέματα που απασχολούν τους γηγενείς Μακεδόνες.
        Μετά το πέρας των εργασιών του Συμποσίου (στις 21:00) ακολούθησε παραδοσιακό Μακεδονικό γλέντι σε γνωστό κέντρο διασκέδασης στα Σεβαστιανά.
Δείτε τα παρακάτω βίντεο και τις εικόνες από την εκδήλωση:


Βίντεο -παρουσίαση από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γ.Τάτσιο

Βίντεο -παρουσίαση από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γ.Τάτσιο



Βίντεο : Έντονες αντιδράσεις και διαξιφισμοί με ξεκαθάρισμα τοποθετήσεων 


Εισηγήσεις ομιλητών


Εισηγήσεις ομιλητών





Το βίντεο από το γλέντι είναι του Γρηγόρη Σταφυλά

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.